BRONX


40 ml ginu,
20 ml wermutu wytrawnego (dry),
20 ml wermutu słodkiego (bianco),
20 ml soku pomarańczowego

Wszystkie składniki wykłócić w shakerze z 3-4 kostkami lodu i przecedzić do oziębionego kieliszka coctailowego. Garnirować 1/2 plastra pomarańczy.

powrot do strony poprzedniej





CICI COCTAIL

1/2 whisky,
1/4 wermut czerwony,
1/4 sok wiśniowy (nie słodzony),

Wszystkie składniki dobrze zmiksować łyżeczką barową w kubku mikserowym z 3-4 pokruszonymi kostkami lodu. Przecedzić do oziębionego kieliszka coctailowego. Dekorować świeżą wiśnią, plastrem cytryny i 1/2 plastra pomarańczy.

powrot do strony poprzedniej





POLISH SIDE CAR

1/3 gin,
1/3 likier Blackberry,
1/3 sok z cytryny,

Wszystkie składniki wykłócić w shakerze z 3-4 kostkami lodu i przecedzić do oziębionego kieliszka coctailowego. Dekorować świeżą jeżyną.

powrot do strony poprzedniej





APRICOT COOLER

40 ml Apricot Brandy,
25 ml brandy (winiaku),
50 ml soku grejpfrutowego

Szklanice collinsową napełnić do połowy drobno tłuczonym lodem, dodać napoje, dobrze zamieszać i garnirować plastrem cytryny. Podawać z rurką.

powrot do strony poprzedniej





Powrót      Następna