| 
  
BRONX
  
40 ml ginu, 
20 ml wermutu wytrawnego (dry), 
20 ml wermutu słodkiego (bianco), 
20 ml soku pomarańczowego 
 
Wszystkie składniki wykłócić w shakerze z 3-4 kostkami lodu i przecedzić do oziębionego kieliszka coctailowego. Garnirować 1/2 plastra pomarańczy. 
 
 
  
 
  
CICI COCTAIL
 
1/2 whisky, 
1/4 wermut czerwony, 
1/4 sok wiśniowy (nie słodzony), 
 
Wszystkie składniki dobrze zmiksować łyżeczką barową w kubku mikserowym z 3-4 pokruszonymi kostkami lodu. Przecedzić do oziębionego kieliszka coctailowego. Dekorować świeżą wiśnią, plastrem cytryny i 1/2 plastra pomarańczy. 
 
 
  
 
  
POLISH SIDE CAR
 
1/3 gin, 
1/3 likier Blackberry, 
1/3 sok z cytryny, 
 
Wszystkie składniki wykłócić w shakerze z 3-4 kostkami lodu i przecedzić do oziębionego kieliszka coctailowego. Dekorować świeżą jeżyną. 
 
 
  
 
  
APRICOT COOLER
 
40 ml Apricot Brandy, 
25 ml brandy (winiaku), 
50 ml soku grejpfrutowego 
 
Szklanice collinsową napełnić do połowy drobno tłuczonym lodem, dodać napoje, dobrze zamieszać i garnirować plastrem cytryny. Podawać z rurką. 
 
 | 
 |